L’objectiu del ciberatac al Clínic podria ser el robatori de dades dels assajos sobre el càncer

L'Agència de Ciberseguretat ha reforçat la protecció de la resta d'hospitals de Catalunya

Hospital Clínic de Barcelona

Ja fa tres dies del ciberatac a l’Hospital Clínic i la normalitat encara està lluny de tornar al centre. Tot i que l’Agència de Ciberseguretat continua treballant dia i nit per resoldre el ciberatac, el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat, Sergi Marcén, reconeixia a RAC1 que és impossible saber quan tornarà a funcionar amb normalitat el Clínic.

Pel que fa a la motivació del ciberatac, l’objectiu dels hackers podria ser accedir a la informació dels assajos clínics que es fan a l’hospital sobre el càncer i sobre malalties autoimmunes.

Fonts dels Mossos d’Esquadra expliquen a El Periódico que una de les sospites principals és que els ciberdelinqüents hagin intentat robar aquestes dades per vendre-les, per exemple, a companyies farmacèutiques.

En qualsevol cas, i a l’espera de veure si es confirmen les sospites, l’Agència de Ciberseguretat ha reforçat la protecció de la resta d’hospitals del país. S’intenta evitar que rebin un atac com el del Clínic.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari