Les dones només ocupen el 32,7% dels escons de parlaments de la UE

Les cambres de Suècia, Finlàndia i Dinamarca són les que més s'aproximen a la paritat

L'hemicicle del Congrés dels Diputats

Foto: Congrés dels Diputats

Només el 32,7% dels escons dels parlaments de la Unió Europea (UE) estan ocupats per dones. Segons apunta l’Eurostat a partir de les dades recollides de la Unió Interparlamentària, la xifra és superior a la mitjana mundial, que situa en el 26,4% la presència de dones en els parlaments, però està encara lluny de la paritat.

Suècia és el país comunitari amb més presència de dones als parlaments amb el 46,4%, seguit de Finlàndia i Dinamarca amb el 45,5% i 43,6% respectivament. A Espanya, el 42,4% dels escons estan ocupats per dones. Només hi ha tres parlaments al món en què seuen més dones que homes. Són els de Ruanda (61,3%), Cuba (53,4%) i Nicaragua (51,7%).

A Mèxic i als Emirats Àrabs hi ha paritat a les cambres, mentre als parlaments de Papua Nova Guinea, Vanuatu i Iemen no hi ha cap dona.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari