Feministes s’enfronten a Irene Montero en l’acte institucional del 8-M

Un grup escridassa la ministra i defensa que les dones trans no són dones

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en l'acte institucional del 8-M

L’acte institucional del Ministeri d’Igualtat amb motiu del 8-M ha tingut moments de tensió per l’enfrontament d’un grup de feministes que hi havia entre el públic amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Les joves, contràries a la llei ‘trans’ han escridassat Montero, interrompent la seva intervenció, i la ministra les ha convidat a pujar a l’escenari per debatre i explicar els seus arguments. Finalment, una d’elles s’ha apropat a la tarima i ha pres la paraula per defensar que les dones trans no són dones. La ministra d’Igualtat ha respost que excloure les dones trans és “no respectar els drets humans”.

La resta d’assistents a l’acte han demanat a crits que marxessin les feministes que han escridassat la titular d’Igualtat. Montero, però, ha debatut breument amb elles i els ha respost que la seva “obligació com a ministra és complir i fer complir els drets humans”. “Dir que una dona trans no és una dona és posicionar-se en contra dels drets fonamentals”, ha argumentat, i ha dit que “el que amenaça les donés és el patriarcat, no les dones trans”.

L’activista contrària a les polítiques del Ministeri d’Igualtat ha afirmat que cal diferenciar entre la “discriminació” que pateix el col·lectiu trans i “l’opressió” contra les dones. “Les dones han nascut amb una realitat biològica que negueu”, ha criticat, i ha afirmat que l’opressió ve pel sexe biològic de la persona. En aquest sentit, ha demanat diferenciar les lluites perquè no considera que les dones trans puguin ser incloses en les reivindicacions feministes.

“Sou abolicionistes de les trans, que també són dones” o “no us veig, esteu esborrades” són algunes de les consignes que la resta d’assistents a l’acte han esgrimit davant aquesta argumentació. L’activista del moviment feminista radical ha preguntat insistentment a Montero què és una dona a parer seu i la ministra ha respost que ser dona és “tenir més risc de patir violència”.

La representant del grup contrari a Montero, a qui han acusat de pretendre “rebentar l’acte”, ha retret a la ministra d’Igualtat que “no les escolta” arran de la discrepància expressada amb la llei trans. Finalment, aquest grup ha abandonat l’acte, que ha continuat amb normalitat. “Es poden tenir visions diferents, però la nostra obligació com a Estat és complir els drets humans”, ha conclòs Montero.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari