Els ministres del PSOE i de Podem descarten trencar la coalició pel ‘només sí és sí’

Irene Montero afirma que "el que està en risc no és el govern de coalició, són els drets de les dones"

El ministres Félix Bolaños, María Jesús Montero, Yolanda Díaz i Irene Montero

Foto: Congrés dels Diputats

Diversos ministres del PSOE han descartat aquest dimecres al matí un trencament de la coalició després de l’enfrontament amb Unides Podem per la reforma de la llei del ‘només sí és sí’. En declaracions als passadissos del Congrés, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat que està “convençut que hi ha govern per a estona”.

“No tinc dubte que el clima millorarà”, ha assegurat en relació amb el to entre socis al debat d’ahir dimarts a la tarda a la cambra baixa. “Sens dubte el debat no va ser el millor de la història”, ha apuntat Bolaños. En la mateixa línia, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha dit que la coalició esgotarà la legislatura i que el Govern espanyol encara té “camí per recórrer”. Montero ha censurat les afirmacions de la formació lila, i ha apostat per “rebaixar el to”. “Ens uneix molt més del que ens separa”, ha subratllat.

Per la seva banda, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha afirmat que “el que està en risc en aquest moment no és el govern de coalició, són els drets de les dones”. En declaracions des dels passadissos del Congrés, la ministra d’Unides Podem ha assegurat que “és una molt mala notícia per a les dones d’aquest país que el PSOE s’hagi donat la mà amb el PP per iniciar el camí que pot portar-nos a tornar al Codi Penal de la violència o intimidació”.

Irene Montero ha criticat que els socialistes “no han volgut seure a buscar un acord ni amb el seu soci de govern ni amb la majoria feminista”, i ha defensat que hi ha possibilitat d’acord, però que el PSOE ha rebutjat totes les propostes del Ministeri d’Igualtat.

La vicepresidenta segona del Govern central i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha demanat “responsabilitat” després de l’enfrontament entre els socis per la reforma del ‘només sí és sí’, i ha considerat que “mai hauríem d’haver arribat fins aquí”. Díaz  ha insistit a demanar que tothom sigui “responsable” i ha defensat que les protagonistes del 8-M han de ser “les dones d’aquest país”.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari