El Clínic recupera el 70% de les cirurgies programades

Els pacients prioritaris d'oncologia radioteràpica es derivaran a l'Hospital de Sant Pau

    Una treballadora de l'Hospital Clinic atén una consulta
    Una treballadora de l'Hospital Clinic atén una consulta

    El Clínic recupera la normalitat després del ciberatac que va patir el sistema informàtic de l’hospital el passat diumenge. Després d’haver de suspendre operacions i diverses activitats, el centre preveu recuperar aquest dimecres el 70% de les cirurgies programades i el 15 i el 25% de les consultes externes. Aquest dimarts ja es van recuperar el 10% de les consultes i el 40% de les cirurgies electives (no urgents) a la seu del carrer Villaroel de Barcelona.

    També s’ha recuperat la rehabilitació ambulatòria, gràcies al desplegament de 125 equips de suport de la Direcció de Sistemes de l’hospital que han permès treballar de forma segura. Quedarà pendent de recuperar l’activitat al centre d’extraccions. Els pacients prioritaris d’oncologia radioteràpica es derivaran a l’Hospital de Sant Pau.

    Pel que fa a la resta d’activitat, es manté l’activitat urgent i l’hospitalització convencional i de crítics a les tres seus (Villarroel, Plató i Maternitat), incloent neonatologia i obstetrícia. També l’hospitalització domiciliària i els hospitals de dia, així com les exploracions radiològiques i les proves endoscòpiques, la diàlisi i la farmàcia ambulatòria.

    L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya va descobir que l’autora del ciberatac és una empresa de cibercrim anomenada Ramson House.

    (Visited 29 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari