Espanya, al capdavant de la UE en risc de pobresa infantil

Save the Children destaca que la pobresa infantil afecta un de cada tres nens i nenes a Espanya

Dos nens dibuixen en una taula

Save the Children ha assenyalat en el seu darrer informe que Espanya i Romania són els països de la Unió Europea (UE) que presenten les taxes més elevades de risc de pobresa infantil o exclusió social, un 33,4% i un 41,5%, respectivament. Al conjunt de la UE, segons dades del 2021, hi ha més de 19,6 milions de nens i nenes que viuen en situació de pobresa o d’exclusió social, 200.000 més que l’any anterior.

“Mentre que la pobresa infantil afecta un de cada quatre nens i nenes a Europa, en el cas d’Espanya afecta un de cada tres”, recorda el director general de Save the Children Espanya, Andrés Conde. “Per això, el repte a Espanya consisteix a garantir que les comunitats autònomes i els municipis, on la responsabilitat de la prestació de serveis clau per al benestar de la infància és major, s’incorporin i elaborin els seus propis plans d’acció de Garantia Infantil”, afegeix Conde.

L’informe assenyala el cost de la vida, la crisi climàtica i la pandèmia com a principals causes de l’alarmant augment d’infants que viuen en la pobresa i l’exclusió social, així com la guerra a Ucraïna, que ha suposat una “càrrega addicional” especialment per a les famílies amb ingressos baixos i mitjans. “El preu d’aliments bàsics com la llet, els cereals i l’oli s’ha disparat, obligant les famílies a saltar-se menjars i racionar els aliments”, destaca el document.

No obstant això, per a Save the Children “hi ha esperança” i, en aquest sentit, destaca la Garantia Infantil Europea, el primer instrument polític de la UE destinat a abordar les desigualtats i l’exclusió en la infància. “La Garantia Infantil Europea és la clau per a fer front a la creixent desigualtat i proporcionar un futur millor a milions de nens i nenes. Els governs han d’assegurar-se que aprofiten plenament aquest marc contra la pobresa infantil. Ara és el moment de prendre decisions audaces i d’un finançament estratègic per a ampliar ràpidament la protecció i mitigar els efectes de la crisi per a les generacions actuals i futures de nens i nenes”, conclou la directora de Save the Children Europa, Ylva Sperling.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari