El Consell de Ministres aprova la llei de la paritat als centres de decisió públics i privats

La norma també forçarà els partits a compondre llistes cremallera per a les eleccions

El Consell de Ministres ha aprovat l’avantprojecte de llei de representació paritària en els centres de decisió públics i privats. La norma, que ara inicia el tràmit d’audiència pública, també afectarà el mateix Consell de Ministres. La llei estableix quotes per garantir una presència equilibrada de dones i homes.

Concretament, fixa l’objectiu que els òrgans de direcció públics i privats tinguin almenys un 40% de participació femenina. La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha defensat la norma perquè “queda molt a fer” en matèria d’igualtat.

La iniciativa també imposa un “calendari realista” per complir els objectius de paritat. Les societats cotitzades hauran de tenir almenys un 40% de consellers del sexe menys representat abans de l’1 de juliol de 2024. Calviño ha apuntat que actualment als consells d’administració hi ha menys d’un 30% de dones.

També ho hauran de garantir en els processos de selecció per als llocs directius. El requisit de paritat també l’hauran de complir les grans empreses no cotitzades, amb més de 250 treballadors i una xifra anual de negoci de més de 50 milions d’euros. Aquest tipus d’empresa tindrà fins al juliol de 2026 per adaptar-se.

L’obligació de paritat també inclourà els col·legis professionals o els jurats de premis. “Passem de les recomanacions a establir obligacions que permetin assolir i consolidar la igualtat de gènere”, ha afirmat Calviño, que ha afirmat que és “política útil que millora la vida de la gent”.

Un altre element que estableix la norma és que forçarà els partits a compondre llistes cremallera paritàries per a les eleccions amb una alternança total en les candidatures d’homes i dones.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari