Arxiven set denúncies contra docents per menysprear fills de guàrdies civils

L’Audiència de Barcelona insta el jutjat a reobrir un vuitè cas de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca

IES Palau
IES Palau

L’Audiència de Barcelona ha arxivat definitivament set de les vuit denúncies recorregudes contra docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). Els vuit professors estaven acusats de delictes d’odi, contra la integritat moral i contra les institucions de l’Estat per haver menyspreat suposadament alumnes fills de guàrdies civils després de l’1-O.

El 2019 el jutjat d’instrucció va arxivar els vuit casos, però tant la fiscalia com l’acusació particular ho van recórrer. Ara, segons ha avançat El Punt Avui i ha confirmat l’ACN, l’Audiència ha ratificat l’arxivament per a set docents i insta el jutjat a reobrir una de les causes. Els afectats es reuniran aquest dimarts per valorar les resolucions judicials.

Aquestes vuit denúncies les va investigar el Jutjat d’instrucció número 7 de Martorell. El cas de l’IES El Palau, però, incloïa una novena causa, oberta al jutjat d’instrucció número 3 de la mateixa ciutat.

En aquell cas, el jutge volia esclarir l’actuació del professor en una assemblea el 20 d’octubre del 2017 en què els alumnes votaven secundar una vaga d’estudiants contra l’actuació policial de l’1-O. Un dels joves va assegurar que el professor havia demanat que aixequessin el braç aquells alumnes que fossin fills d’agents de la Guàrdia Civil. El jutge, però, va constatar incongruències en el relat del noi quan el va citar a declarar. Va arxivar el cas i les acusacions no van presentar recurs.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari