Què opina Joaquim Nadal de les declaracions d’Héctor López Bofill sobre els morts que creu que exigeix la independència?

No ho vol dir. El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco va fer una pregunta parlamentària reclamant una resposta per escrit a Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats, sobre les declaracions d’Héctor López Bofill, fetes el novembre de l’any passat, en què assegurava que la independència de Catalunya només és possible si hi ha morts. La Universitat Pompeu Fabra, de la qual López Bofill n’és professor, li va obrir un expedient per les seves afirmacions incendiàries però el va tancar sense cap sanció.

Martín Blanco va demanar Nadal què en pensava de les declaracions de López Bofill i de l’empara que li havia donat la Universitat Pompeu Fabra. La resposta lacònica del conseller va aparèixer al Butlletí Oficial del Parlament del 28 de febrer: “Aquest Govern no valora les declaracions que es facin a títol individual”. Depèn. Que li ho preguntin a l’infermera gaditana que va penjar un vídeo a TikTok rondinant perquè ha de fer un examen de nivell C1 de català si vol tenir un lloc de treball fix. El conseller de Salut, Manel Balsells, va reaccionar immediatament anunciant que el seu Departament obria un expedient a la infermera i va dir que les seves declaracions eren “intolerables en una servidora pública”.

López Bofill també és servidor públic, però les seves declaracions són més “tolerables” o, almenys, no es mereixen ni expedients ni comentaris per part del Govern de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides