ERC veu el relleu de Borràs com una “oportunitat” per refer la majoria independentista

Junts critica que els partits ja pensin a rellevar la presidenta del Parlament i creu que donen per feta la sentència

  La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta

  Foto: @Esquerra_ERC

  La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha opinat que un possible relleu de Laura Borràs en la presidència del Parlament seria una “oportunitat” per refer la majoria independentista. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns a la seu dels republicans, Vilalta intuït que podria ser una “oportunitat” per consensuar acords, reconstruir confiances i refer la majoria independentista.

  No obstant això, la portaveu d’ERC ha asseverat que cal esperar la sentència per estudiar què es fa, i ha subratllat que parlaran amb Junts “en els pròxims dies”. Així mateix, Vilalta ha rebutjat que la presidència del Parlament recaigui en el PSC, i ha considerat que aquest càrrec l’ha de tenir algú de la majoria independentista.

  D’altra banda, la republicana no ha entrat a valorar si Borràs ha de poder cobrar el 80% del seu salari -150.000 euros bruts anuals- durant quatre anys després del seu cessament. Els comuns contemplen fer propostes per evitar que la presidenta del Parlament suspesa pugui rebre aquesta indemnització, ja que la llei actual preveu que els expresidents de la cambra puguin cobrar el 80% del seu sou durant uns anys un cop ja no exerceixen.

  Junts critica el relleu de Borràs

  El portaveu de Junts, Josep Rius, ha criticat que alguns partits vulguin activar ja el relleu de la presidenta del Parlament suspesa, abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi resolt el cas contra ella per prevaricació i falsedat documental pel presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). “Hi ha qui vol donar ja per feta la sentència o que ja fan de jutges”, ha dit Rius.

  Segons el portaveu de Junts, l’executiva del partit encara no ha abordat el futur Borràs: “No entrarem en aquest debat fins que hi hagi sentència”, ha assegurat, referint-se tant a la presidència del Parlament com del mateix partit. Com Vilalta, Rius no s’ha volgut pronunciar sobre la possibilitat que la presidenta suspesa pugui cobrar un sou en cas de ser condemnada i deixar d’exercir el càrrec.

  (Visited 63 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari