El director de l’ACA avisa: “Podem tenir limitacions a l’aigua de casa pròximament”

"Si no prenem mesures, abans s'acabarà l'aigua", argumenta Samuel Reyes sobre mesures impopulars com les restriccions

El director de l'ACA, Samuel Reyes

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha alertat aquest dilluns que és possible patir restriccions en l’accés domèstic a l’aigua pel problema de la sequera, per bé que ha recordat que mesures com aquestes depenen de cada municipi.

En una entrevista concedida al programa Cafè d’Idees (RTVE), Reyes ha reconegut que hi ha preocupació per la sequera, que xifra en “tres primaveres perdudes” després de 30 mesos sense pluges remarcables, i ha alertat que “si no prenem mesures, abans s’acabarà l’aigua”, davant l’eventual presa de decisions que poden generar el rebuig de la ciutadania.

El director de l’ACA, que ha recomanat “fer un ús òptim de l’aigua perquè duri més temps” en espera que plogui, ha condicionat l’eventual aplicació de limitacions a l’accés a l’aigua a la superació de la dotació prevista per habitant i dia per a cada municipi. El sostre actual és de 230 litres d’aigua per persona i dia, però ha dit que tot i que el consum habitual és d’uns 100, també cal comptar el que consumeixen activitats econòmiques i usos municipals.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari