‘La Vanguardia’ vol amargar-li a Laporta el segon aniversari del seu retorn a la presidència del Barça?

Joan Laporta, votant a les eleccions del Barça del 2021

El pròxim 16 de març, a tres dies del partit clau de la Lliga entre el Barça i el Reial Madrid al Camp Nou, el president de la LaLiga, Javier Tebas, serà l’estrella del Fòrum de Vanguardia que se celebrarà a Barcelona en un acte promogut pel diari insígnia del Grup Godó, La Vanguardia. És fàcil suposar que Tebas admetrà preguntes sobre el futur del Barça per més que el títol de la convocatòria respongui a una referència tan àmplia com la “Defensa de l’ecosistema del futbol europeu”, un terreny adobat a analitzar l’estat, la situació i la gestió dels grans clubs del continent i, per descomptat, de la Lliga espanyola mateixa.

En qualsevol altra circumstància, seria lògica i natural la presència d’una representació de la junta del FC Barcelona, de la mateixa manera que, se suposa, hi assistiran consellers o executius del Girona i de l’Espanyol. En aquest cas, per contra, es pot donar gairebé per confirmada l’absència institucional blaugrana en aquest partit, a no ser que es decideixi, per part dels responsables de protocol del club, comparèixer mitjançant la persona de Mateu Alemany, responsable executiu de l’àrea de futbol professional, com ha vingut fent telemàticament en els darrers mesos.

No hi haurà, així doncs, xoc de trens presencial entre Laporta i Tebas en aquest acte que, per descomptat, transmet un missatge clar per part de la corporació mediàtica de més influència dins de la massa social blaugrana, com és el Grup Godó, que, a més de la titularitat del diari i el seu portal digital de més audiència, agrupa RAC1, ràdio líder a Catalunya, i Mundo Deportivo, el principal diari esportiu de capçalera dels barcelonistes.

El fet de convidar a qui Laporta no para d’assenyalar com l’enemic públic número 1 del Barça, culpable des del punt de vista de limitar els fitxatges perquè l’equip de Xavi sigui més fort i competitiu, es pot interpretar com un avís seriós que les excel·lents relacions i la complicitat evident entre Laporta i la corporació Godó, segellada a la precampanya i mantinguda al llarg dels dos anys de mandat, no només s’han refredat sinó que podrien estar seriosament amenaçades d’una ruptura particularment incòmoda en aquest moment.

La Vanguardia i la resta de les capçaleres del grup recolliran sens dubte el contingut d’aquest fòrum l’endemà, 17 de març, data que coincideix amb el segon aniversari de la proclamació de Laporta com a president aquest segon mandat. Si hi havia alguna manera d’amargar a Laporta aquesta celebració, sens dubte que La Vanguardia ho haurà aconseguit, a dos dies del clàssic al Camp Nou.

(Visited 223 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari