Aragonès avisa Sánchez que si no compleix amb el diàleg els acords futurs seran “més cars”

El president català no ha convocat la reunió sobre l'acord de claredat perquè "no hi ha garanties que vagi bé"

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al programa 'Cafè d'idees' de La 2

    Foto: @cafedidees_rtve

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat el president del Govern central, Pedro Sánchez, que si no compleix el seu compromís amb la negociació, els futurs possibles acords seran “molt més cars” perquè hi haurà “desconfiança”. En una entrevista a RTVE, ha afegit que no es tracta d’una amenaça i ha explicat que no ha convocat encara una reunió amb els partits catalans sobre la seva proposta d’acord de claredat perquè no hi ha garanties que no serveixi per “tirar-se les propostes pel cap”.

    Segons Aragonès, el Govern espanyol “intenta arrossegar els peus” i el Govern català no dona el procés de la taula de diàleg per tancat, sinó tot el contrari. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha dit que “l’aprofundiment de la negociació està per venir” i que només s’han fet “els primers passos”. De fet, Aragonès creu que el compromís de Sánchez amb Catalunya és “molt millorable” i ha citat mancances en el conflicte polític, les inversions, els pressupostos de l’Estat i la defensa del català.

    En relació amb la reunió que volia convocar durant el primer trimestre per abordar la seva proposta d’acord de claredat, per fixar les condicions per a un referèndum, Aragonès ha explicat que vol convocar-la “com més aviat millor”. No obstant això, ha argumentat que fins ara no ho ha fet perquè és important que la reunió tingui continuïtat i que ara no hi ha prou garanties que vagi en aquesta línia. Actualment, afirma Aragonès, està centrat en els pressupostos, i quan s’aprovin al Parlament, la setmana que ve, té previst “aprofundir” en la carpeta de l’acord de claredat.

    Pel que fa a la situació de la presidenta de Junts, Laura Borràs, el cap de l’executiu català no ha volgut avançar escenaris a l’espera de conèixer la sentència, tot i que ha deixat clar que el cas no està relacionat amb repressió política sinó amb “presumpte corrupció”. Malgrat tot, ha afirmat que li sabria “molt greu” que Borràs entrés a presó per la relació personal que ha tingut amb ella.

    Després que Junts hagi decidit abandonar el Govern, Aragonès creu que ha quedat superat el pacte que va permetre a Junts presidir el Parlament i que ERC tingués la presidència de la Generalitat. Tot i això, el cap de l’executiu català ha assegurat que està “molt obert a escoltar” si Junts vol “refer propostes”. “És important no tancar les portes a res”, ha afegit. Segons Aragonès, correspondrà a Junts dir què passa en cas d’una condemna a la seva líder i ha situat la pilota a la seva teulada.

     

    (Visited 46 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari