Resolen que l’acció exterior del procés s’ha de jutjar amb la causa pels preparatius de l’1-O

L'Audiència de Barcelona desencalla un dels últims esculls per jutjar els organitzadors del procés

Raül Romeva
Raül Romeva

L’Audiència de Barcelona considera que la investigació per les despeses exteriors del procés s’ha de jutjar juntament amb la causa sobre els preparatius del referèndum. Així consta en una interlocutòria a què ha tingut accés La Vanguardia.

Amb aquesta decisió es desencalla després de dos anys un dels últims esculls que paralitzava l’avenç de la causa de l’1-O en què hi ha una quarantena d’exalts càrrecs del Govern imputats.

Aquesta investigació que se segueix al jutjat 13 de Barcelona és l’origen de la causa que va acabar condemnant els líders independentistes i que va dirigir, per exemple, l’entrada i el registre a la conselleria d’Economia el 20 de setembre de 2017.

Després d’un informe del Tribunal de Comptes al jutjat 18 que revisava les despeses destinades a la promoció exterior del procés i del Diplocat es va obrir una altra investigació. Alguns dels imputats eren els mateixos als dos jutjats.

Albert Royo i Aleix Villatoro, exalts càrrecs de la conselleria d’Exteriors, van al·legar que no se’ls podia jutjar dues vegades pels mateixos fets i ara l’Audiència els ha donat la raó perquè considera que hi ha “connexió” entre les dues causes. Per tant, tots els imputats al jutjat 18 passen a ser investigats pel jutjat 13 en la causa dels preparatius del referèndum.

Es dona la circumstància que l’exconseller Raül Romeva, que estava imputat a la causa del Diplocat, tornarà a ser investigat a la causa del referèndum per la qual ja va ser condemnat pel Tribunal Suprem.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari