Per què un històric independentista amenaça la CUP?

Basha Changue

El membre de l’extinta Terra Lliure Fredi Bentanachs ha amenaçat el passat 22 de febrer d’atacar la CUP perquè la diputada i candidata d’aquest partit a Barcelona, Basha Changue, ha defensat la retirada dels gegants, figures festives característiques de Catalunya, perquè considera que banalitzen el colonialisme.

En un missatge publicat a Twitter, Bentanachs, avui dia un activista de la línia independentista més dura, ha advertit “seriosament” a la CUP que “com goseu tocar una coma de gegants, capgrossos i cultural popular, anirem a hòsties i som més i amb més violència que tota la colla de pijoprogres de merda, no ens tremola el pols”.

Changue havia proposat una reparació “des d’una perspectiva antiracista política” en un article publicat a Crític el passat dia 21, després de l’estrena al Sense Ficció de TV3 de Negrers. La Catalunya esclavista, el qual que va trepitjar no pocs ulls de poll nacionalistes.

L’alcaldable cupaire considerava que aquesta reparació havia d’incloure no només la retirada de “les celebracions populars els elements que banalitzen el colonialisme i l’esclavatge com els gegants”, sinó també accions com “prohibir l’enaltiment dels colons indians” i “deixar de pagar amb diners públics festes populars d’enaltiment del colonialisme com la Fira d’Indians de Begur o estructures nostàlgiques com la Xarxa de Municipis Indians”.

(Visited 477 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari