El sindicat ASINPRE aconsegueix el pagament del complement d’itinerància per a diversos col•lectius d’ensenyament

Se'n beneficiaran professionals adherits al Programa de detecció i intervenció primerenques de dificultats en l'aprenentatge, la comunicació i el llenguatge

Classe en un institut d'educació secundària

El sindicat ASINPRE ha aconseguit que el professorat itinerant nomenat amb Fons Europeus pugui cobrar el complement d’itinerància que ja tenen altres col·lectius que també s’han de desplaçar a diversos centres educatius al llarg d’una setmana. Aquests professionals tenen un centre de referència, però han de fer visites a altres, la qual cosa pot suposar una despesa econòmica important que, en un principi, no estava contemplada. El Departament d’Ensenyament aplica aquest complement a psicòlegs, logopedes i altres figures pedagògiques que han de traslladar-se a diferents escoles i instituts, però no ho va preveure amb aquest professorat que poden arribar a fer més de cinc-cents quilòmetres a la setmana. Els complements oscil·len entre els cent i els tres-cents euros mensuals.

A principis del mes de febrer, el sindicat ASINPRE va demanar el pagament del complement d’itinerància o les indemnitzacions previstes a la normativa per a tot el professorat del Programa de detecció i intervenció primerenques de dificultats en l’aprenentatge, la comunicació i el llenguatge. A la compensació econòmica concreta, es demana també que es calculin el total de quilòmetres des del centre de destinació, comptant tots els desplaçaments des del primer fins a l’últim que es realitzi a la jornada d’anada i tornada.

Aquesta mateixa setmana, el Departament d’Ensenyament ha acordat el pagament de les despeses de viatge als i les mestres d’educació especial i d’audició i llenguatge i al professorat especialista en orientació, aquest darrer en tant que coordinador del Programa de detecció i intervenció primerenques de dificultats en l’aprenentatge, la comunicació i el llenguatge per al curs 2022-2023, en el marc del Programa de cooperació territorial d’educació inclusiva, en cas que es compleixin les condicions que estipula el document de Criteris específics per al pagament de les dietes de desplaçament del Programa de Cooperació Territorial (PCT) aprovat per la Direcció General d’Educació Inclusiva. Les condicions són les mateixes d’altres professionals del sector que es veuen obligats a desplaçar-se a centres educatius diferents durant la setmana, on s’especifica la conveniència d’utilitzar el transport públic, encara que s’acceptarà igualment el quilometratge realitzat amb el vehicle particular quan no hi hagi mitjans regulars i col·lectius de transport o aquests siguin inadequats.

El responsable del sindicat ASINPRE, Manuel Valencia, ha mostrat públicament la seva satisfacció per la resolució del Departament d’Educació que dona cobertura a desenes de professors i professores que patien un greuge respecte a altres membres de la comunitat educativa que sí que veien reflectida a les seves respectives nòmines el complement d’itinerància.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari