La grip torna a enfilar-se a Catalunya, situant-se en el màxim d’aquesta temporada

La setmana passada, l'atenció primària va arribar a diagnosticar més de 10.000 casos

Vacunació antigripal

La grip torna a enfilar-se a totes les franges d’edat i se situa en el màxim d’aquesta temporada d’hivern. De fet, quatre de cada deu virus que circulen són de la grip i la setmana passada l’atenció primària va diagnosticar més de 10.000 casos. És deu vegades més de casos que, per exemple, de covid.

Aquest hivern la grip no només va arribar abans de l’habitual, de fet, encara era tardor, sinó que tampoc s’està comportant com era usual abans de la pandèmia de covid. Al desembre, just abans de Nadal, hi va haver una primera onada de casos, i ara, ja en una època molt més normal, n’hi torna a haver una altra.

Si la primera s’atribuïa a la grip A, ara és la B, i està provocant encara més casos. De moment, és el màxim aquesta temporada, però encara està per sota del pic de l’última temporada de grip abans de la pandèmia.

I mentre la grip continua disparada, la covid està en mínims. Representa menys d’un 2% de tots els virus que circulen i la setmana passada l’atenció primària va diagnosticar uns 1.300 casos. A tot el país hi ha només nou malalts crítics a les UCI.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari