Barcelona deixarà de regar els parcs i jardins per la sequera

Només es mantindrà el reg de supervivència per als arbres i arbustos

Treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que a partir d’aquest dijous, 2 de març, deixarà de regar els parcs i jardins per la situació de sequera a Catalunya. Les restriccions, vinculades a la fase d’excepcionalitat a què ha entrat gran part del territori català, prohibeixen l’ús d’aigua potable per regar zones verdes i, en el cas de Barcelona, aquesta aigua potable suposa més del 80% de la que es fa servir. Només es mantindrà l’anomenat “reg de supervivència” en arbres i arbustos, prioritzant l’ús d’aigües freàtiques.

Més enllà de l’espai públic, també queda prohibit regar els jardins dels domicilis particulars —ja que es reguen amb aigua potable—, si bé els propietaris també podran mantenir el reg de supervivència en arbrat i plantes arbustives. El mateix passarà als horts comunitaris.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ho ha anunciat l’endemà que es decretés la fase d’excepcionalitat a diversos punts de Catalunya, entre les quals la conca del Ter-Llobregat, que abasteix la ciutat. Segons l’Ajuntament, la mesura permetrà reduir un 50% el consum d’aigua potable que es fa servir per al reg.

Badia ha reconegut que “és possible que s’engrogueixi la gespa”, però ha reiterat que sí que es mantindrà el reg a la resta d’arbres i arbustos, amb sistemes com per exemple el gota a gota.

L’Ajuntament, però, ha remarcat que no hi haurà afectació en l’aigua de boca perquè el consum per habitant a la ciutat és menor al topall màxim que s’ha establert. La fase d’excepcionalitat estableix un límit de 230 litres per habitant i dia i, segons l’Ajuntament, a Barcelona se’n gasten 153.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides