S’eleven a una quarantena les persones que acusen el capellà Josep Vendrell d’abusos sexuals

Algunes persones es plantegen presentar formalment una denuncia conjunta a l'Arquebisbat de Barcelona

Una quarantena de persones han denunciat els abusos sexuals del capellà Josep Vendrell Cortasa a Barcelona i Caldes d’Estrac. Els fets haurien succeït a les dècades dels anys 60 i 70, quan les víctimes eren nens que tenien entre 8 i 15 anys. Vendrell va morir l’any 2004, quan tenia 70 anys.

Segons informa Catalunya Ràdio, el mossèn hauria actuat sense que les famílies sospitessin res, i inclòs hi va haver casos de violacions setmanals. Les famílies el veien amb molt bons ulls i no el qüestionaven, però els afectats el descriuen com una persona manipuladora i captivadora. A més, asseguren que era un depredador sexual i que presumia de conèixer els nens pel seu penis.

Una quinzena de víctimes que han declarat davant el Defensor del Poble són de Caldes d’Estrac, al Maresme, on Vendrell va ser rector de 1970 a 1975. El capellà va organitzar un viatge a Roma on els abusos van ser recurrents. Un dels afectats, Lluís Grau, descriu quin era el modus operandi del capellà: “Et tocava el que li venia bé. Evidentment, pantalons i calçotets fora. Et besava la boca, que és el que et deixa el record més fix”. Algunes persones es plantegen presentar formalment una denúncia conjunta a l’Arquebisbat de Barcelona.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari