La Generalitat estudia buidar el pantà de Sau i traspassar l’aigua al de Susqueda

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha explicat que hi ha “entre 20 i 30 tones de peixos exòtics que no pertanyen a la biodiversitat d'aquest àmbit”

Restes de l'esglèsia al Pantà de Sau a Osona (Wikimedia Commons)
Restes de l'esglèsia al Pantà de Sau a Osona (Wikimedia Commons).

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha confirmat que la Generalitat està estudiant buidar el pantà de Sau. Reyes ha indicat el motiu en una entrevista en RAC1: l’embassament té uns nivells de reserva d’aigua tan baixos que, amb l’arribada de la calor, podria entrar en contacte amb el fang del fons, espessir-se i convertir-se en aigua de mala qualitat que no sigui apta per a la seva potabilització.

El descens del nivell d’aigua a Sau ha provocat que l’església que estava submergida hagi tornat a ser visible. Reyes ha explicat que l’ACA està estudiant “accelerar el traspàs” de l’aigua de Sau al pantà de Susqueda per garantir la qualitat de l’aigua i la supervivència de la fauna del pantà.

L’ACA vol buidar entre 15 i 20 hectòmetres d’aigua del pantà de Sau, deixant uns 10, i retirar la fauna de l’embassament. “Hi ha entre 20 i 30 tones de peixos exòtics que no pertanyen a la biodiversitat d’aquest àmbit” i ha proposat traslladar-los a altres espais.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides