El FEI, CaixaBank i MicroBank donaran suport a les pimes amb garanties que permetran mobilitzar més de 1.000 milions d’euros

El Fons Europeu d’Inversions (FEI), CaixaBank i MicroBank reforçaran el seu suport a les pimes i ‘midcaps’ espanyoles per mitjà de garanties per valor de 637 milions d’euros a través del primer acord de portfolio de garanties d’InvestEU signat a Espanya. CaixaBank i MicroBank utilitzaran aquestes garanties per mobilitzar més de 1.000 milions d’euros en finançament que ajudaran les empreses a aconseguir tot el seu potencial.

CaixaBank es beneficiarà d’una garantia del FEI de fins a 150 milions d’euros amb la finalitat de millorar l’accés a finançament de les petites i mitjanes empreses a Espanya, permetent mobilitzar fins a uns 214 milions d’euros en préstecs a aquestes companyies. Aquesta línia de finançament està lligada a uns productes específics facilitats pel Fons InvestEU que inclouen dues àrees temàtiques: Innovació i Digitalització, i Sostenibilitat. L’entitat començarà a oferir aquests productes de finançament a partir del segon semestre de l’any.

A través de la Garantia InvestEU d’Innovació i Digitalització, amb un valor de fins a 100 milions d’euros, CaixaBank continuarà fent costat a les empreses espanyoles amb focus en activitats de R+D, millorant el seu accés al finançament. Aquesta iniciativa també contribuirà a impulsar la transformació digital d’aquest perfil d’empreses.

La Garantia InvestEU de Sostenibilitat té un valor de fins a 50 milions d’euros. Amb aquesta garantia, el FEI i CaixaBank reforçaran el seu suport a la transició verda i facilitaran que els destinataris de les ajudes duguin a terme inversions verdes, inclusives i respectuoses amb el medi ambient.

Garantia de 487 milions d’euros per a MicroBank

D’altra banda, MicroBank, banc social de CaixaBank que compleix 15 anys en aquestes dates, ha signat un acord de garanties amb el FEI per valor de fins a 487,5 milions d’euros que inclou quatre productes facilitats pel Fons InvestEU: Microfinances, Emprenedoria Social, Competitivitat de les pimes i Sostenibilitat. MicroBank podrà facilitar finançament en aquests àmbits a microempreses, emprenedors i empreses socials en condicions favorables. Aquest acord permetrà mobilitzar fins a 800 milions d’euros.

La Garantia InvestEU de Microfinances i Emprenedoria Social pot aconseguir un total de 200 milions d’euros. A través d’aquesta garantia, MicroBank podrà continuar oferint un millor accés al finançament a les microempreses, autònoms inclosos, i a les empreses socials amb dificultats per accedir al crèdit.

Amb la Garantia InvestEU per a Competitivitat de les Pimes, d’un valor de fins a 250 milions d’euros, MicroBank podrà millorar la competitivitat de les petites empreses afavorint el seu accés a finançament.

Finalment, la Garantia InvestEU de Sostenibilitat té un valor de fins a 37,5 milions d’euros. Aquesta garantia permetrà a MicroBank continuar fent costat a petites empreses en la transició verda i en altres àrees relacionades com la materialització d’inversions verdes, inclusives i respectuoses amb el medi ambient.

La consellera delegada del FEI, Marjut Falkstedt, ha posat en valor aquestes operacions: “Ens complau col·laborar amb CaixaBank i MicroBank per facilitar l’accés a finançament de les pimes i midcaps a Espanya. L’experiència dels nostres socis en el terreny i el suport del programa de garanties d’InvestEU ens permetran oferir un paquet de finançament molt competitiu. En el fons, l’objectiu és ajudar les empreses espanyoles a avançar cap a un futur més verd, digital i integrador i, en aquest sentit, la nostra visió coincideix plenament amb la de CaixaBank i MicroBank”.

El vicepresident executiu d’Economy that Works for People, Valdis Dombrovskis, ha assenyalat: “InvestEU està jugant un paper important a Europa a l’hora d’ajudar petites i mitjanes empreses a accedir al finançament que necessiten per innovar, expandir-se i generar ocupació. Gràcies a aquest acord sota el programa InvestEU, més i més empreses espanyoles desbloquejaran els fons que necessiten per aconseguir tot el seu potencial, en àmbits com la innovació, la sostenibilitat i l’emprenedoria social, àrees vitals per al creixement futur”.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha destacat que “com a entitat financera líder a Espanya, CaixaBank està secundant plenament el creixement econòmic sostenible de les empreses i la societat. Aquest acord és una oportunitat excel·lent per unir les forces del FEI, CaixaBank i MicroBank cap a l’objectiu comú d’acompanyar a les pimes espanyoles per potenciar la seva sostenibilitat i la seva capacitat d’innovació”.

La directora general de MicroBank, Cristina González, ha afirmat que “a través d’aquest acord volem millorar l’accés al finançament d’autònoms, microempreses i empreses socials, un suport que sens dubte contribuirà a reforçar el teixit empresarial espanyol generant ocupació, riquesa i benestar dins del territori”.

A més de les operacions del FEI, el Banc Europeu d’Inversions (BEI) i CaixaBank han signat en les últimes dates dos acords que tindran un notable impacte positiu en el conjunt de les pimes i midcaps espanyoles. Concretament, les dues entitats han signat un acord de finançament de 250 milions d’euros, així com una garantia per a operacions de risc compartit per l’import de 200 milions d’euros que conjuntament permetran canalitzar 900 milions a les pimes i midcaps espanyoles.

Aquestes operacions del BEI se sumen a un prolífic seguit de col·laboracions signades en els últims anys amb CaixaBank, incloent-hi l’operació signada al juliol sota el Fons Paneuropeu de Garantia (EGF) que permetrà la mobilització de 1.000 milions d’euros addicionals al teixit productiu espanyol.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari