Qui és el bo i el dolent del clan dels Negreira, el pare o el fill?

José María Enríquez Negreira, exàrbitre de la Primera Divisió de futbol (CCMA)
José María Enríquez Negreira, exàrbitre de la Primera Divisió de futbol (CCMA).

El focus del cas Negreira s’ha posat, d’entrada, sobre la figura històrica i controvertida de l’exàrbitre català José María Enríquez Negreira, en els seus temps impopular i polèmic perquè des de Madrid va ser acusat de xiular amb particular rigor el Reial Madrid. Una fama que li va valer cert reconeixement al futbol català i ser elevat a vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, i a home de confiança del seu president, Victoriano Sánchez Arminio.

Ara ha saltat al primer pla de l’actualitat per les conseqüències d’una cadena d’actuacions certament irresponsables, començant per la sorprenent emissió de factures des de l’administració del FC Barcelona, durant 18 anys, a una societat propietat d’un membre de l’staff de l’estament arbitral. No menys destacada ha resultat la imprudència del mateix beneficiari dels pagaments, Enríquez Negreira, de no liquidar l’IVA i cridar els inspectors d’Hisenda per provocar un terratrèmol dels que marquen una època.

Per aquest mateix motiu, d’entrada, va semblar que el seu fill, Javier Enríquez, a través de la seva societat Soccercam SL era qui feia aquests informes i vídeos que han de justificar, aparentment, part dels pagaments del FC Barcelona.

Amb el pas dels dies, però, ha transcendit que la relació pare-fill en l’àmbit professional es van tòrcer en un moment determinat i que el rol de Javier Enríquez, el de presumpte analista, ha passat a ser una mica més misteriós. Unes imatges d’El Chiringuito de Josep Pedrerol han confirmat que sovint acompanyava els àrbitres al Camp Nou no sent, oficialment, ni apoderat del Col·legi d’Àrbitres ni tampoc delegat per a aquesta funció per part del FC Barcelona. També circula l’àudio d’una conversa amb un àrbitre, prèvia a un partit del Barça, del qual es pot inferir que li donava alguna consigna sobre les conseqüències d’un resultat o un altre.

Res que no serveixi, de moment, per alimentar més que sospites i especulacions, en la línia de la campanya mediàtica impulsada des de Madrid, però que sí que modifica la imatge d’aquest segon membre del clan Negreira, en principi allunyat del soroll del cas, aproximant-se i guanyant protagonisme amb el pas de les hores.

(Visited 193 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari