Sigfrid Gras afirma que Jair Domínguez pot dir que no votaria Anna Grau ni borratxo si ho fa fora de TV3

La diputada i candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona l’insta a que sancioni el presentador d’‘Està passant’ o que dimiteixi

El director de TV3, Sigfrid Gras, a la sessió de control de la CCMA d'aquest divendres 24 de febrer

El director de TV3, Sigfrid Gras, ha afirmat, avui, a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que els professionals que treballen en programes d’aquesta emissora contractats per una productora poden dir el que vulguin a les xarxes socials. Aquesta afirmació és obertament contrària al que determina el Llibre d’Estil de la CCMA, que obliga a complir les seves normes tots els seus professionals, inclosos els que ho fan en programes fets per productores privades. Gras ha fet aquesta afirmació en rèplica a una pregunta que li ha formulat la diputada i candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau.

Grau ha recordat que Jair Domínguez, que treballa com a presentador dels programes Està passant, de TV3, i El búnquer, de Catalunya Ràdio, va comentar un missatge d’ella a Twitter on presentava la seva candidatura a alcaldessa dient que no està empadronat a Barcelona però que si ho estigués no la votaria “ni borratxo”. La diputada ha preguntat a Gras si era conscient que hi ha col·laboradors de TV3 que ignoren el Llibre d’Estil i el desautoritzen com a director. Ha esmentat també el tuit que va fer una altra professional de TV3 i Catalunya Ràdio, Júlia Cot, on va escriure “puta nit i bona PSC” en rèplica a la suspensió del programa Zona Franca. I li ha indicat que tenia dues opcions: o sancionar les infraccions del Llibre d’Estil o dimitir. El director de TV3 ha contestat que no era conscient d’aquests missatges contraris al manual que han de complir els professionals de la CCMA, que no se sent desautoritzat i que no pensa dimitir.

“No dimitiré pels tuits que faci la gent en el seu àmbit privat”, ha dit textualment Gras. El Llibre d’Estil dicta que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans” i que “en l’àmbit públic no poden: adoptar posicions en relació a debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat”. D’altra banda, especifica que “el seu contingut vincula els directius, treballadors i col·laboradors fixos o eventuals de tots els mitjans, sigui quina sigui la seva relació contractual”.

Gras va explicar, a la sessió de control de la CCMA del passat mes de novembre, que havia creat una comissió específica per vetllar pel compliment del Llibre d’Estil per part dels professionals de TV3. Aquest comitè no se sap qui el forma ni quines decisions ha adoptat. Una decisió necessària seria que el director de la cadena sàpiga què diu aquest Llibre d’Estil i ho apliqui.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides