Rosa Romà diu que ‘Zona Franca’ va “generar una crisi de reputació” de TV3

La presidenta de la CCMA assegura, però, que “vam gaudir moltíssim amb Manel Díaz i Joel Díaz” i el director de la televisió diu que “ens han anat molt bé aquests mesos”

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, pren la paraula en la sessió de control parlamentari d'aquest matí

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha afirmat aquest matí a la comissió de control d’aquest organisme al Parlament que la polèmica que ha envoltat el programa Zona Franca les darreres setmanes ha comportat “una crisi de reputació” de TV3. Zona Franca, el magazine que TV3 va estrenar aquesta temporada com la gran aposta per les nits d’entre setmana, es va deixar d’emetre el 26 de gener després que un dels col·laboradors, Manel Vidal, fos acomiadat per identificar els votants socialistes amb una esvàstica nazi, i el presentador, Joel Díaz, presentés la seva dimissió.

Representants d’En Comú Podem, JxCat i Vox han demanat explicacions a Rosa Romà i al director de TV3, Sigfrid Gras, per aquesta crisi, que ha suposat que Zona Franca hagi interromput la seva emissió durant un mes. Dilluns que ve, el programa tornarà al seu horari habitual i serà conduït per la periodista Danae Boronat, que fins ara realitzava retransmissions esportives a TV3. La portaveu dels comuns, Susanna Segovia, ha acusat la direcció de TV3 de fer “molt mala gestió inicial i resolució final, poca autocrítica i poca capacitat de fer les coses millor”. Romà ha afirmat que dona suport a les decisions que ha pres Gras, de qui ha afirmat que va mantenir “moltes desavinences” amb els responsables de Zona Franca. “El rum rum de les xarxes socials genera una crisi de reputació i no ens sentíem còmodes”, ha dit.

El portaveu de Vox, Alberto Tarradas, ha interpretat que el cessament de Vidal va ser conseqüència d’haver criticat el PSC i va lamentar que, abans, s’hagués permès que el programa es burlés en nombroses ocasions d’Espanya, començant per la salutació diària que feia Joel Díaz, cridant “puta nit i bona Espanya”. Una de les raons per les quals Díaz va dimitir és que el van advertir que no podia començar cap més programa amb aquest crit. Amb tot, Gras ha dit que “desitjo molt èxit a Joel Díaz, que ens ha anat molt bé aquests mesos”. Romà ha assegurat que “vam gaudir molt amb Manel Vidal i Joel Díaz. Esperem fer-ho amb Danae Boronat”.

Repte complicat per Danae Boronat al capdavant de Zona Franca. Al perfil de Twitter del programa, que ha reprès la seva actualització fa uns dies, abunden els comentaris d’usuaris que afirmen que seguien el programa i que ara no ho faran i que dediquen insults i comentaris desagradables a la nova presentadora.

(Visited 302 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari