L’Ajuntament de la Pobla de Segur consulta canviar el nom del passeig Josep Borrell per 1 d’octubre

S'ha convocat els veïns per diumenge 12 de març i podran votar les persones majors de 16 anys

Josep Borrell

L’Ajuntament de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, ha convocat una consulta pel possible canvi de nom del passeig Josep Borrell. Els votants podran escollir entre mantenir el nom actual o canviar-lo pel nom de passeig 1 d’octubre. La consulta se celebrarà el diumenge 12 de març i podran votar les persones majors de 16 anys nascudes o domiciliades a la Pobla de Segur.

El consistori afirma que la consulta es farà en compliment dels acords presos pel ple municipal de majoria republicana el setembre de 2018 i el febrer del 2020. L’acord denunciava que Borrell va fer unes declaracions l’any 2018 que al seu dia van transcendir als mitjans de comunicació en referència al fet que calia “desinfectar Catalunya”.

Aquestes declaracions van enfadar a veïns de la Pobla de Segur i l’Ajuntament va aprovar una moció l’any 2018 referent al canvi de nom del passeig Josep Borrell i Fontelles amb cinc vots a favor d’ERC, 2 a favor del PdCat i un vot en contra del PSC.

El PSC considera que l’actitud de l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró (ERC), de fer una consulta per modificar el nom del passeig Josep Borrell i Fontelles “és totalment sectària i electoralista, a tres mesos de les eleccions municipals”.

Des de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, condemnem que “l’equip de govern de l’Ajuntament, més concretament l’alcalde, s’amagui en un simulacre de consulta per justificar una decisió que ell ja ha pres unilateralment, dividint el poble per interessos electorals”.

Els socialistes defensen que “Josep Borrell és una de les persones amb més responsabilitat de tot Europa, actualment alt representant de la Unió per Assumptes Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea. Borrell ha estat i és un dels polítics amb més transcendència del país i que més ha fet per la província de Lleida, pels Pallars i per la Pobla de Segur”.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari