Esmena de PSC, ERC i Junts perquè el Fons Nuclear inclogui les Garrigues i el Segrià

Els tres grups proposen modificar la norma que van impulsar socialistes i JxCat al desembre

Central nuclear Vandellòs II (ACN)

Foto: cedida a ACN/CSN

El PSC, ERC i Junts han registrat una esmena a la llei de mesures d’acompanyament dels pressupostos per modificar el Fons de Transició Nuclear i que finalment inclogui els municipis de les Garrigues i el Segrià que en van quedar fora. Encara que els tres grups han presentat les esmenes per separat, totes tres aposten per la modificació del Fons en els mateixos termes.

Amb el pacte entre els tres grups previsiblement tiraran endavant els canvis, pocs mesos després que PSC i Junts acordessin una modificació ‘exprés’ de la norma que regeix el Fons i en deixessin fora els 19 municipis, al desembre.

Amb la modificació, els beneficiaris del Fons seran tots els municipis de l’àrea d’influència de la zona PENTA I i tots els municipis de menys de 12.000 habitants de la zona PENTA II. El 50% dels fons anirà als de la primera zona, i la meitat restant als beneficiaris de la segona. A més, de manera extraordinària es podrà finançar projectes públics d’especial interès territorial i estratègics a les Terres de l’Ebre fora de l’àmbit establert, amb un límit del 10% del Fons.

En un comunicat els republicans han celebrat que han pogut “corregir un dels errors” que creuen que Junts i el PSC van provocar amb la modificació exprés del Fons Nuclear a finals del 2022. A banda, ERC ha optat per registrar en solitari una tercera esmena sobre la governança del Fons, qüestió que segueix sense acord entre els grups. Els republicans defensen que tots els municipis inclosos al PENTA I s’han d’incorporar a l’òrgan que gestionarà el Fons.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari