El caos s’instal•la a l’ANC

Els crítics amb la llista electoral que pretén Dolors Feliu s’organitzen com a ‘Col•lectiu Indesinenter’ i acusen la direcció d’autoritarisme i plegar-se als interessos de Waterloo

Portal web de l'Assemblea Nacional Catalana on hi consten els membres del seu Secretariat Nacional

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha entrat en una crisi que no s’ha tancat amb la dimissió de 13 dels 68 membres que formen el Secretariat Nacional de la plataforma i la renúncia de Jordi Pesarrodona al càrrec de vicepresident, el 18 de febrer. La discòrdia interna sobre la creació d’una candidatura electoral independent dels partits polítics que defensa la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, genera molts dubtes al sí de l’entitat. Les crítiques a aquesta proposta procedeixen, sobretot, de membres de l’ANC que formen o han format part de partits com ERC o la CUP. Aquest sector reclama la celebració d’eleccions per renovar la direcció de l’entitat. El càrrec de Feliu està en joc.

Les acusacions i crítiques entre els partidaris i els adversaris de la llista electoral pròpia han estat contínues des de la dimissió dels 13 secretaris nacionals dissabte passat. Alguns dels crítics han acusat el sector majoritari d’actuar a les ordres de Carles Puigdemont i de deixar-se utilitzar per l’ex-president de la Generalitat com una eina de xoc contra ERC i el govern català, després que l’abandonés JxCat. L’organització Poble Lliure ha advertit, en un document titulat “Per tornar-hi: ens cal l’ANC”, que convertir aquesta entitat en un partit polític “amb el repartiment i les dinàmiques pròpies d’aquesta mena d’estructures, només afavoreix a anestesiar la capacitat de pressió cap als partits”. Aquest document deixa en fals el representant que té Poble Lliure al Consell de la República, Guillem Fuster. Ni Puigdemont ni cap dirigent del Consell de la República han manifestat el seu posicionament davant la crisi de l’ANC.

El sector crític va comprar el  domini indesinenter.cat dues setmanes abans de la reunió del dissabte passat i va publicar allí el seu manifest amb el títol “Dimitim per tornar la força a la gent!”. Aquest febrer també han creat un canal de Twitter, @Indesinenter_SN que, d’entrada només comptava, amb 18 seguidors. Entre aquests seguidors hi havia algun dels secretaris nacionals que han  presentat la seva dimissió, algun personatge mediàtic, com el filòleg Josep Maria Virgili, o el perfil d’EmpresarisANC. Entre aquests seguidors també hi ha Arià Bayé, ex- dirigent destacat de l’ANC però que ara no forma part del seu Secretariat Nacional, que ha mantingut un tens intercanvi de missatges amb un dels secretaris fidels a Dolors Feliu, Anthony Sánchez. El passat dilluns, Bayé s’adreçava a Sánchez per dir-li “Aneu-vos-en a cobrir les vostres ànsies de protagonisme electoral a Solidaritat, el Front o qualsevol frikada i deixeu en pau l’ANC”. Sánchez, que va presidir les joventuts de JxCat, li va contestar: “Respecteu d’una Santa vegada la voluntat dels socis. El debat continuarà i la decisió serà seva”. Bayé, que és un dels membres de l’ANC que apareixen com a suposades víctimes de l’espionatge amb Pegasus, va tancar la discussió així: “Per sort, els estatuts estan per sobre dels deliris d’alguns i del full de ruta. De fet, ja es van fer per evitar que alguns instrumentalitzessin l’ANC amb aspiracions personals i electoralistes”.

Com diu Anthony Sánchez el debat continuarà. La crisi de l’ANC està oberta.

(Visited 536 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari