L’ANC només donarà suport als partits municipals que no pactin amb el PSC

L'entitat també posa com a condicions que es reconegui la DUI i la "validesa de l'1-O"

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu

El secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aprovat un document de cara a les eleccions municipals que estableix que només donarà suport a les candidatures independentistes i que descarta fer “cap acord de govern” amb els partits que van donar suport a l’aplicació de l’article 155, és a dir, amb el PSC, PP, Ciutadans i Vox.

El full de ruta ha tirat endavant amb 40 vots a favor, un en contra i vuit abstencions, i defineix les condicions que estableix l’ANC perquè les assemblees territorials puguin fer recomanacions de vot per una candidatura del seu municipi. A més de les esmentades, l’entitat independentista posa altres condicions com que el programa electoral inclogui el reconeixement de la DUI i que es reconegui la “validesa de l’1-O”.

L’ANC també exigeix que els candidats defensin el català “en tots els àmbits municipals”, que els consistoris facin les declaracions fiscals a través de la Hisenda catalana i que es “doni suport i potenciï” l’entitat independentista i el Consell de la República. Actualment, cap partit independentista compleix totes les condicions de l’Assemblea.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari