JxCat furga en la ferida d’ERC per la Fiscalia

La Fiscalia va presentar la setmana passada el seu escrit de petició de penes per l’organització de l’1-O contra tres destacats membres d’ERC. L’actual president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové; l’ara director del Port de Barce- lona, Lluís Salvadó, i la consellera de Cultura del Govern actual, Natàlia Garriga, estan al centre d’una causa de quan tots tres eren estrets col·laboradors de l’aleshores vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.

Ara, la Fiscalia demana set anys de presó per a Jové i 32 anys d’inhabilitació; sis anys i tres mesos de presó i 27 anys i tres mesos d’inhabilitació per a Salvadó, i un any d’inhabilitació per a Garriga pel referèndum de l’1-O. Al president del grup parlamentari d’ERC i al president del Port els acusa dels delictes de malversació agreujada, prevaricació i desobediència, i a la consellera de Cultura només d’aquest últim. A més, els reclama multes que van dels 18.000 euros de Garriga fins als 24.000 de Salvadó i els 30.000 de Jové. Això, especialment pel que fa a Jové i Salvadó, ha servit a Junts per a posar el dit a la ferida oberta i, sucant-hi pa de valent, fer declaracions recordant que la reforma del Codi Penal de la qual ERC tant presumia ha quedat en paper mullat.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari