Errors en el sistema posen en dubte les votacions internes a Junts

Dos informes tècnics acrediten que els sistemes de votació del partit "tenen deficiències"

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i la presidenta del partit, Laura Borràs

Foto: ACN (Natàlia Segura)

Dos informes interns de Junts i l’opinió de diversos experts, segons ha publicat El Periódico, corroboren que el software  que utilitza el partit postconvergent per a les votacions internes “no garanteix els nivells d’exigència” necessaris i presenta “deficiències en cada punt clau del procediment”. Aquestes anàlisis podrien posar en qüestió les darreres votacions que Junts ha dut a terme, com la que va causar la sortida del Govern i la que va designar Laura Borràs com a líder del partit i Jordi Turull com a secretari general.

Un escrit de la Sindicatura Electoral del setembre passat assenyala que l’eina utilitzada “no és una eina de votació electrònica com a tal i per la qual cosa no ha sigut pensada tenint en compte els mínims condicionants que ha de tenir“. El document es fa ressò d’un altre informe elaborat per un auditor que assenyala que el cens vàlid, comprovat i immutable durant tot el procés de votació és una premissa que “no es compleix” perquè es tracta d’una base de dades allotjada en una eina de gestió del partit.

“Aquest aspecte ja condiciona i posa d’alguna manera en qüestió tot el procés”, conclou l’auditor, perquè el control d’aquestes dades depèn sempre de la “bona fe” en la gestió de la base de dades. La Sindicatura Electoral també lamenta la manca de “transparència” del sistema informàtic, i demana canviar-lo “completament”.

A mitjans de gener, dues comissions internes van presentar a la direcció un altre informe sobre la manca de garanties del sistema de votacions que corrobora “deficiències en cada punt clau del procediment”. “El sistema que s’utilitza en el nostre partit com a eina de votació electrònica no està pensada com a tal i, per tant, té una gran debilitat, que és la seguretat“, constata el document.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari