Acció urgent d’Amnistia per reclamar la “retirada immediata” dels càrrecs contra una activista andorrana

L'organització internacional considera l'enjudiciament de la presidenta de Stop Violències "una represàlia" per defensar els drets de les dones

    La psicòloga social i presidenta de l'associació feminista andorrana Stop Violències, Vanessa M. Cortés

    Amnistia Internacional ha posat en marxa una acció urgent per reclamar al govern andorrà la “retirada immediata” dels càrrecs contra la psicòloga social i presidenta de Stop Violències, Vanessa M. Cortés. En un escrit que l’organisme defensor dels drets humans ha traslladat al fiscal general d’Andorra, Alfons Alberca, Amnistia expressa la seva “profunda preocupació pel procediment penal en curs” contra M. Cortés “per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió i defensar els drets de les dones i les nenes a Andorra”.

    La presidenta de Stop Violències s’enfronta a una multa de fins a 30.000 euros per un presumpte delicte menor continuat contra el prestigi de les institucions, una acusació que, com assenyala l’escrit d’Amnistia, procedeix de la seva participació en el Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW) de les Nacions Unides, en la qual va criticar la prohibició total de l’avortament (fins i tot en casos de violació) a Andorra. “L’enjudiciament de Vanessa M. Cortés sembla ser una represàlia per les seves accions per defensar els drets humans de les dones i les nenes, inclòs el seu dret a un avortament segur a Andorra”, assenyala Amnistia.

    “És molt fàcil destrossar-me a mi, però darrere meu hi ha la llibertat d’expressió dels ciutadans i ciutadanes que reclamen i lluiten pels drets humans que ja hauríem de tenir a Andorra”, ha expressat la presidenta de Stop Violències en declaracions a EL TRIANGLE. L’organisme internacional també recorda en l’escrit que les institucions estatals “sempre han d’estar subjectes i obertes a l’escrutini, els comentaris i la crítica” i insta Alberca a “retirar immediatament” els càrrecs contra l’activista i psicòloga social, “qui està sent processada únicament per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió”.

    (Visited 33 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari