Testimonis en el judici de Borràs també parlen de pressupostos “comparsa”

Una extreballadora de la ILC assenyala la líder de Junts com a responsable de contractacions i adjudicacions

Laura Borràs

Testimonis han afirmat l’existència de pressupostos “comparsa” durant la jornada d’aquest dimarts del judici sobre el presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), en el qual és acusada de prevaricació i falsedat documental la presidenta del Parlament de Catalunya i líder de Junts, Laura Borràs.

Un testimoni, segons recull Europa Press, ha manifestat que estava “impressionat” en veure en tres pressupostos les seves dades personals, però amb un número de telèfon fix diferent, i ha expressat les seves sospites que aquesta informació es podria haver extret de la base de dades del grup de recerca Hermeneia, del qual ell formava part i Borràs havia encapçalat.

Un cunyat d’Isaías Herrero, el beneficiari dels contractes sota sospita en aquest cas que ja ha incriminat Borràs, ha reconegut les seves dades en cinc pressupostos que ell no va elaborar, i ha explicat que Herrero li va proposar l’ús de les seves dades personals, però que ell va dir que no podria perquè no era autònom.

Una extreballadora de la ILC, per la seva part, ha dit que Borràs va presentar Herrero com la persona que portaria el portal d’aquesta institució del Departament de Cultura de la Generalitat, i ha afegit que era Borràs qui tenia la darrera paraula sobre la contractació i les adjudicacions. A més, no ha reconegut la signatura que apareix en diversos contractes menors.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari