El Govern dubta que la taula de diàleg es pugui reunir el 2023

Assumeix que les eleccions municipals i les generals fan gairebé impossible que es reprengui

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder de l'executiu central, Pedro Sánchez (La Moncloa)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder de l'executiu central, Pedro Sánchez (La Moncloa).

El Govern assumeix que no hi haurà cap nova reunió de la taula de diàleg a curt termini. La portaveu, Patrícia Plaja, ha argumentat aquest dimarts en roda de premsa que el context electoral del 2023 “posa encara més difícil” una nova trobada de l’òrgan negociador entre la Generalitat i la Moncloa.

De fet, Plaja ha afegit que les eleccions municipals de 28 de maig i les espanyoles -previstes per finals de 2023 o principis de 2024- “condicionen” el calendari negociador.

Tampoc està prevista cap reunió entre els dos presidents, Pere Aragonès i Pedro Sánchez. Així mateix, Plaja ha demanat “valentia” a la Moncloa per demostrar si aposta per resoldre el conflicte polític o bé si “s’arronsa” davant l’extrema dreta “i rància”.

Pel que fa a l’Acord de Claredat, Plaja ha dit que les properes setmanes el Govern preveu concretar i explicar els detalls d’aquesta proposta d’Aragonès, assumida també per ERC: “Hi posarem fil a l’agulla”, ha afegit la portaveu, després d’explicar que fins ara l’executiu ha estat centrat en la negociació pressupostària.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari