El Govern augmenta la partida pel bo jove de lloguer per l’allau de peticions

Més de 3.600 ajudes acceptades no s'han tramitat per manca de pressupost

Cartell anunciant un pis de lloguer
Cartell anunciant un pis de lloguer

La Generalitat haurà d’incrementar la partida destinada al bo jove per al lloguer a causa de la gran quantitat de peticions rebudes, ja que els recursos previstos s’han quedat curts per atendre la convocatòria inicial. De fet, de les 17.151 sol·licituds acceptades de joves d’entre 18 i 35 anys que complien els requisits, en 3.683 casos no s’han acabat tramitant les subvencions per manca de pressupost.

L’executiu català preveia destinar 29 milions d’euros a aquestes ajudes pel lloguer, però finalment la xifra s’enfilarà fins als 35,7 milions d’euros per tal que els més de 3.600 sol·licitants que estan a l’espera de rebre les subvencions puguin cobrar-les. “Les xifres evidencien que estem davant d’una necessitat molt clara. La voluntat de la Generalitat és aconseguir que tots els joves que ho demanin puguin tenir al Govern al seu costat”, ha assenyalat la secretària d’Habitatge, Marina Berasategui.

D’altra banda, pel que fa als 13.468 beneficiaris que ja tenen l’ajuda atorgada, el Departament de Territori indica que la majoria de subvencions s’han atorgat per la franja alta i que la mitjana ha estat de 206 euros mensuals. La primera convocatòria d’ajudes també ha deixat 11.226 sol·licituds denegades o bé perquè no complien els requisits o bé perquè faltava documentació necessària.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari