La polèmica dels trens col·loca el català Raül Blanco a Renfe

Substitueix Isaías Taboas al capdavant de la companyia enmig de la crisi dels trens i els túnels

Raül Blanco

Després de la dimissió d’Isaías Taboas arran del cas dels trens que no cabien pels túnels, el govern espanyol ha nomenat el català Raül Blanco com a nou màxim dirigent de la companyia de trens estatals. El membre del PSC va ser destituït just fa dos mesos com a secretari general del Ministeri d’Indústria després del fiasco dels Perte, però ara l’executiu estatal el recol·loca al capdavant de Renfe.

Juntament amb Taboas, també ha presentat la seva renúncia la secretària d’Estat de Transports, Isabel Pardo de Vera, que serà substituïda pel madrileny David Lucas.

Les dues dimissions es deuen al desastre amb els trens destinats a la xarxa de Rodalies de Cantàbria i Astúries. El pla era estrenar els combois el 2024, però el contratemps obligarà a reformular el calendari i ajornar-ho fins al 2027.

Fins a 31 trens dissenyats per Renfe i destinats a la xarxa de Rodalies de Cantàbria i Astúries no poden passar pels túnels per culpa d’un error de càlcul. Són massa grans. Un error que podria costar fins a 258 milions d’euros de les arques públiques de l’Estat.

Un error que endarrereix dos o tres anys més la renovació dels trens a les comunitats autònomes. Davant la gravetat de la situació, la ministra Raquel Sánchez ja havia anunciat “destitucions imminents”.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari