El TSJC accepta jutjar Lluís Puig pel cas Sixena, però envia Santi Vila a un jutjat de Barcelona

Afirma que no van actuar de manera coordinada i aprova que siguin jutjats per separat

Santi Vila i Lluís Puig
Santi Vila i Lluís Puig

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès jutjar l’exconseller de Cultura de la Generalitat Lluís Puig pel cas Sixena perquè és aforat. En canvi, remet la causa contra Santi Vila a un jutjat penal de Barcelona en considerar que no es compleixen els requisits que obligarien a ser jutjats conjuntament.

En aquest sentit, conclou que no hi ha cap indici de concert o connexió entre ells dos a l’hora de cometre les suposades conductes delictives i afegeix que, fins i tot es podria donar el cas que s’emetessin dues sentències contradictòries sense que es veiessin vulnerats els seus drets.

Tots dos estan acusats de desobediència per no haver atès amb celeritat l’ordre del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Osca de traslladar obres del Museu de Lleida al Monestir de Sixena.

La Fiscalia demana onze mesos de presó i una multa de 5.940 euros per a Puig i Vila. L’Ajuntament de Vilanova de Sixena també acusa Vila del delicte d’usurpació de funcions judicials i, a banda de la presó, demana que sigui inhabilitat a càrrec públic durant dos anys. Com és una pena inferior a dos anys de presó, Puig, que resta fugit a Bèlgica, podria ser jutjat en absència.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari