La Fiscalia proposa inhabilitar la consellera Garriga pels preparatius de l’1-O

L’escrit d’acusació demana penes de 7 i 6 anys i 3 mesos de presó per a Jové i Salvadó, respectivament

La consellera Natàlia Garriga

La Fiscalia ha proposat que la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, sigui inhabilitada un any per un delicte de desobediència presumptament comès amb els preparatius de l’1-O, i ha demanat penes de presó per alts ex-alts càrrecs del Departament d’Economia i Hisenda Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

L’escrit d’acusació demana 7 anys de presó i 36 d’inhabilitació per a Jové, i 6 anys i 3 mesos de presó, i 27 anys d’inhabilitació per a Salvadó, actual president del Port de Barcelona, als quals atribueix els delictes de desobediència, prevaricació i malversació.

Les peticions del Ministeri Públic es coneixen després que el Tribunal Suprem rebutgés rebaixar les inhabilitacions de l’exvicepresident català Oriol Junqueras i dels exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa, mantenint-los el càstig més dur, vinculat amb l’ànim de lucre.

La consellera Garriga ha considerat que l’escrit de la Fiscalia confirma que “estem davant d’una causa general contra l’independentisme” i que “fa anys que veiem que el sistema judicial espanyol no fa justícia, fa política”.

Jové ha reaccionat a la notícia expressant a Twitter “Miserables, males persones i… (sobretot) molta convardia!”, abans d’afegir que “el que vam fer, fem i farem, ho vam fer per principis democràtics i de llibertat”.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari