La Fiscalia i l’Església intercanvien retrets per la investigació d’abusos sexuals

El fiscal general de l'Estat critica "l'escassíssima informació rebuda" i la Conferència Episcopal diu que "ja han enviat tota la informació"

    El president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella

    Foto: @Confepiscopal

    La Fiscalia General de l’Estat i la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) han protagonitzat un intercanvi de retrets arran de la investigació sobre els casos d’abusos sexuals a l’Església. El fiscal general de l’Estat, Álvaro García, ha retret a la CEE “l’escassíssima informació rebuda”, mentre que l’entitat eclesiàstica defensa que “ja han enviat tota la informació necessària”.

    García ha manifestat aquest dijous, en la comissió de justícia del Senat, que només 29 de les 70 diòcesis han respost a la demanda d’informació sobre casos d’abusos sexuals, i ha assenyalat que a causa de la manca d’informació, es remetrà un ofici a les congregacions religioses “per recaptar dades” sobre els casos d’abusos dels quals la Fiscalia “no ha estat informada”.

    En un comunicat, la CEE ha respost que les diòcesis ja han fet arribar les dades sol·licitades al ministeri públic, i ha reiterat que totes mantenen una “decidida relació de col·laboració” amb la justícia i amb la Fiscalia. L’entitat eclesiàstica ha expressat que els “produeix estranyesa aquesta sol·licitud del fiscal general”, però ha insistit que tenen “disposició absoluta a col·laborar per aclarir tots els casos”.

    (Visited 56 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari