Els lletrats mantenen la vaga després d’acabar sense acord la reunió amb Justícia

El ministeri acusa els vaguistes de "manca de voluntat", i els funcionaris afirmen que no han rebut cap "oferta concreta"

Cartells per la vaga indefinida de lletrats de l'Administració de Justícia

Foto: ACN

La reunió entre el Ministeri de Justícia i els representants dels Lletrats de l’Administració de Justícia (LAJ) ha acabat sense que les parts hagin arribat a cap acord, de manera que els lletrats mantenen la vaga indefinida que van començar el passat 24 de gener per exigir millores laborals. La trobada s’ha allargat més de 15 hores, i mentre els vaguistes acusen el ministeri de no fer cap “oferta concreta”, Justícia veu “manca de voluntat” dels lletrats per arribar a un acord.

En un comunicat, el ministeri ha responsabilitzat de la manca d’acord els treballadors de l’Administració de Justícia i ha assegurat que, a més de “negar-se a desconvocar” la vaga, han “elevat les seves exigències respecte a les inicialment plantejades i sense proposar cap altra alternativa”. El secretari d’Estat de Justícia, Tontxu Rodríguez, ha criticat que la reivindicació dels vaguistes “ha sigut econòmica”, i s’ha preguntat “on queda el servei públic de justícia d’aquests funcionaris”.

Per la seva banda, els convocants de la vaga asseguren que el ministeri no ha fet cap “oferta concreta” al comitè de vaga i que s’ha limitat a demanar “reiteradament la desconvocatòria immediata sense cap compromís concret”. Les associacions de lletrats acusen Justícia d’actuar amb “absoluta irresponsabilitat” i afirmen que no hi ha hagut “ni diàleg ni honestedat”. Des que va començar la vaga, ja s’han cancel·lat més de 100.000 vistes i judicis.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari