Qui defensa l’emissió a TV3 del documental ‘Negrers. La Catalunya esclavista’?

Imatge del documental 'Negrers. La Catalunya esclavista'

Eva Pomares, la directora general de Difusió de la Generalitat, un càrrec adscrit al Departament de la Presidència, s’ha pronunciat a favor de l’emissió a TV3 del documental Negrers. La Catalunya esclavista, criticada per molts independentistes de la línia dura els darrers dies. Pomares, periodista de professió, ha publicat a Twitter que “Visibilitzar, divulgar, reparar és de justícia i ens fa avançar”. “Imprescindible Sense Ficció“, ha conclòs.

D’altra banda, aquest documental té un altre defensor en Joel Díaz, l’expresentador de Zona Franca, que va ser notícia fa uns dies per abandonar el programa arran de l’acomiadament d’un dels seus col·laboradors per un gag que relacionava amb una creu gammada els votants del PSC.

Citant un paràgraf de l’obra La participació catalana en el tràfic d’esclaus (1789-1845), de l’historiador Josep Maria Fradera, Díaz ha escrit: “Des de 1817 fins a 1867, prop de 700.000 africans van ser traslladats a Amèrica per negrers espanyols. Durant aquests anys, els catalans passen de comandar el 24% dels vaixells negrers al 74,6%”.

D’aquesta manera, l’expresentador de TV3 ha reaccionat al tuit on l’escriptor i tertulià Antoni Gelonch havia qüestionat les xifres, el rigor i l’aproximació al passat esclavista català del documental emès aquest dimarts a l’espai Sense ficció.

(Visited 442 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari