L’Ajuntament de Barcelona rebutja la suspensió de relacions amb Israel

Els vots en contra del PSC, Junts, Cs, PP i Valents no afecten la decisió de Colau

    L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

    La comissió de presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat la iniciativa ciutadana que demana suspendre l’agermanament amb Tel-Aviv (Israel) i s’ha mostrat majoritàriament contrària a la decisió de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de trencar relacions amb l’Estat israelià. El PSC, Junts, Ciutadans, el PP i Valents han votat en contra de la proposta ciutadana mentre que ERC s’ha abstingut, de manera que els comuns s’han quedat sols defensant el trencament provisional amb Israel.

    La votació, però, no obliga el govern del consistori a fer res, ja que la decisió de Colau és ferma i es manté vigent pel decret d’alcaldia. El regidor portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha manifestat que està d’acord que Israel sotmet el poble palestí, però ha recriminat a l’alcaldessa que prengués la decisió sense consultar la resta de partits.

    Per part de Junts, el regidor Jordi Martí ha afirmat que en la decisió de Colau “hi veiem antisemitisme” i ha defensat que cal “mantenir i refer tots els ponts de diàleg entre ciutats”. El regidor de Cs Paco Sierra ha considerat la suspensió de relacions amb Israel una “falta de respecte a una democràcia” i des del PP, Josep Bou ha assenyalat que el que han de fer Barcelona i Tel-Aviv és “parlar i fer camí”. El regidor de Valents Óscar Benítez ha acusat l’alcaldessa de “dinamitar la democràcia a Israel” i “afavorir l’antisemitisme”.

    Un dels membres de la campanya Barcelona amb l’apartheid, no, Salah Jamal, ha retret als grups municipals que considerin Israel com un país democràtic, i ha assegurat que l’agermanament només servia “per blanquejar Tel-Aviv”: “No és una ciutat democràtica, està liderada per un alcalde que va ser comandant d’Israel, que va bombardejar Gaza diverses vegades i que fa neteja ètnica de palestins al centre de Tel-Aviv. Aquesta és la democràcia que defenseu?”, ha etzibat.

    (Visited 137 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari