La Fiscalia investiga la societat d’un exvicepresident dels àrbitres que va rebre pagaments del Barça

El FC Barcelona admet que va contractar els serveis de l'empresa DASNIL 95 SL de José María Enríquez Negreira

L'entrada a les oficines del Barça

La fiscalia de Barcelona investiga per un presumpte cas de corrupció entre particulars a l’empresa DASNIL 95 SL de José María Enríquez Negreiraexàrbitre i número dos del Comitè Tècnic d’Àrbitres entre 1994 i 2018. Segons avança la Cadena SER, la investigació arran d’una inspecció fiscal per la tributació d’1,4 milions pagats pel FC Barcelona a DASNIL 95 entre els anys 2016 i 2018. En aquells dies, l’exàrbitre de Primera Divisió ostentava el càrrec de vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) de la Real Federació Espanyola de FutbolExalts càrrecs del club i Enríquez Negreira ja han declarat davant la Fiscalia.

El FC Barcelona admet que va contractar serveis d’un consultor tècnic extern per a “informes relacionats amb l’arbitratge” i subratlla que és una “pràctica habitual”. El club blaugrana va pagar a DASNIL 95 SL les quantitats de 532.728,02 euros l’any 2016, 541.752 euros en 2017 i 318.200 euros l’any 2018. El juny de 2018 el Barcelona paga l’última factura, una data que coincideix amb la constitució d’un nou CTA i amb la sortida d’Enríquez Negreira del Comitè.

Consultat pel programa Què t’hi Jugues de SER Catalunya, l’expresident Josep Maria Bartomeu assegura que es va posar fi als pagaments per una política de retallada de despeses i que els informes ja existien almenys en 2003, quan ell va arribar al club, i que es van pagar de manera continuada fins a 2018. Fonts de la directiva de Sandro Rosell també sosté aquesta versió. Joan Gaspart assegura que no li consta i Joan Laporta ha declinat fer comentaris sobre aquest tema.

Enríquez Negreira i el seu fill han prestat declaració davant la Fiscalia i, de la mateixa manera, ho han fet exalts executius del Barça. En les seves versions, els executius sostenen que les factures se suportaven amb informes tècnics que rebien de Javier Enríquez Romero, fill de l’exàrbitre, i administrador únic de DASNIL 95 SL des de 2004 fins a 2019. Aquests Informes es lliuraven als responsables esportius del primer equip i del filial, segons la versió oferta pels executius del club. Les diligències de recerca general continuen obertes després que a l’octubre s’acordés una pròrroga per a continuar investigant.

Enríquez Negreira ha explicat a la Cadena SER que mai va afavorir al Barça en cap decisió ni designació arbitral i que el seu treball consistia a assessorar verbalment el club blaugrana. Segons la seva explicació, l’excol·legiat recomanava al Barcelona com s’havien de comportar els seus jugadors davant cada àrbitre. És a dir, què podien i què no havien de fer depenent del col·legiat designat per als partits. “Que tot fos neutral”, va reconèixer davant l’Agència Tributària. De fet, quan ja no cobrava del Barça, Enríquez Negreira va continuar insistint en la necessitat de contractar els seus serveis, per exemple per a controlar aspectes com el VAR.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari