Forcadell acusa els jutges del Suprem de fer política i de “corregir” al Govern central

L'expresidenta del Parlament no té previst tornar a la política i admet que ho va "passar malament" al capdavant de la Cambra catalana

    L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell

    L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha considerat “una bona notícia” la decisió del Tribunal Suprem d’extingir la condemna d’inhabilitació que l’afectava a ella i als exlíders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, així com als exconsellers Josep Rull i Joaquim Forn. No obstant això, ha assenyalat que no la pot “gaudir” perquè l’alt tribunal ha mantingut la inhabilitació dels seus “companys”, en referència als exmembres del Govern Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa.

    Forcadell ha atribuït la decisió del Suprem a “la interpretació” dels jutges, i ha considerat que aquests el que fan és “corregir” l’executiu central. “No és qüestió que hagi fracassat la reforma, si no és qüestió de la interpretació que fan els jutges. Els jutges estan interpretant en contra de la voluntat del legislador, estan corregint al govern perquè si no, no té sentit”, ha afirmat l’expresidenta del Parlament. La també exlíder de l’ANC ha acusat els jutges de fer política i ha assegurat que la decisió del Suprem respon a “l’esperit venjatiu” dels magistrats i a la seva voluntat de “retorçar” la norma.

    Preguntada pel seu futur ara que ja no està inhabilitada, Forcadell ha insistit que no té previst tornar a la política institucional i ha admès que ho va “passar malament” com a presidenta del Parlament: “Va ser un gran honor, però també va ser molta responsabilitat”, ha reconegut. L’exlíder de l’ANC ha manifestat que té “altres interessos” i que “de moment” no té ganes de tornar a la vida institucional, tot i que ha assenyalat que la política “es pot fer des de qualsevol entitat”.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari