El TSJC rebutja suspendre el judici a Borràs

La presidenta del Parlament declararà en el darrer lloc, com havia demanat

La presidenta de Junts, Laura Borràs, arriba al TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit que es mantingui el judici contra la presidenta suspesa del Parlament de Catalunya i líder de Junts, Laura Borràs, pel presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Els magistrats han descartat la indefensió al·legada per la defensa de Borràs, argumentant que els canvis afegits per la Fiscalia en el seu escrit d’acusació a darrera hora no són essencials. Gonzalo Boye, l’advocat de la presidenta de la cambra catalana, havia afirmat que si això s’acceptava, “estem venuts”.

En canvi, el TSJC ha acceptat la petició de Borràs de declarar en el darrer lloc en un judici que està previst que conclogui l’1 de març. Els altres dos acusats, Isaías Herrero i Andreu Pujol, que han acordat una confessió amb la Fiscalia a canvi d’una rebaixa en la petició de condemnes, seran interrogats el pròxim dilluns, 20 de febrer, quan el tribunal també preveu resoldre les qüestions prèvies relatives als drets fonamentals.

La Fiscalia demana 6 anys de presó, 21 anys d’inhabilitació i 144.000 euros de multa per a Borràs, per la presumpta comissió dels delictes de prevaricació i falsedat documental, mentre que Herrero i Pujol afronten peticions de 6 i 3 anys de presó, respectivament.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari