Pere Aragonès: “Hi ha voluntat de venjança i no de justícia”

Confia que la justícia europea corregirà el Suprem per la revisió de la sentència que ha fet

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (CCMA)
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (CCMA).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat l’acord amb el govern espanyol per reformar el Codi Penal malgrat la decisió del Tribunal Suprem de revisar a l’alça les condemnes als líders del procés. “No fem de jutges, hi ha hagut una interpretació molt forçada. Hi ha voluntat de venjança i no de justícia”, ha dit a RAC1.

El Tribunal Suprem ha comunicat aquest dilluns que manté la inhabilitació de Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa tal com estaven, fins al 2031 i el 2030. A Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en canvi, els modifica la condemna per una de desordres públics agreujats, i a Carme Forcadell, Josep Rull i Joaquim Forn, per desobediència.

D’aquesta manera, aquests ja haurien complert la pena d’inhabilitació prevista i podrien ser elegits com a representants públics. Sobre la possibilitat que l’expresidenta del Parlament vagi a llistes per a les municipals, Aragonès hi ha deixat la porta oberta.

El president de la Generalitat ha confiat que la justícia europea corregirà el Suprem. Ha assegurat que ja hi ha hagut dues correccions prèvies, primer amb els indults i després amb la reforma del Codi Penal, i que n’hi haurà “una tercera”.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari