L’oposició força celebrar un ple extraordinari perquè Barcelona restableixi relacions amb Israel

Junts, Ciutadans, PP i Valents s'uneixen per intentar revocar la decisió unilateral de l'alcaldessa

Ada Colau

Junts, Ciutadans, el PP, Valents i la regidora no adscrita (Marilén Barceló) han registrat una petició a l’Ajuntament de Barcelona per demanar que l’alcaldessa, Ada Colau, convoqui un ple extraordinari. La raó: “Que, de manera urgent i immediata, restableixi les relacions amb l’estat d’Israel i l’agermanament de Barcelona amb les ciutats de Tel-Aviv i Gaza”.

La petició arriba dies després que Colau decidís suspendre temporalment les relacions institucionals amb Israel i totes les institucions oficials del país. L’alcaldessa va anunciar la decisió dimecres passat, en sortir d’una reunió amb entitats barcelonines compromeses amb la defensa dels drets humans a Palestina.

Com que els grups que han registrat la petició d’un ple extraordinari (Junts, Cs, PP i Valents) i Barceló sumen 13 regidors en conjunt, tenen força suficient perquè l’alcaldessa faci la convocatòria. La normativa municipal marca que calen, com a mínim, 11 regidors perquè es convoqui un plenari extraordinari. Un cop feta la petició, l’alcaldessa té 15 dies per fer la convocatòria.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari