SOS Costa Brava demana paralitzar un pla per construir 26 nous habitatges a Cadaqués

Els ecologistes han criticat que el projecte afecta “sòls amb feixes, parets i murs de pedra seca; oliveres, pins i ametllers, i terrenys inclosos a l'entorn de protecció del Puig d'en Colom”

Sector del Doctor Bartomeus de Cadaqués (SOS Costa Brava)
Sector del Doctor Bartomeus de Cadaqués (SOS Costa Brava).

La plataforma SOS Costa Brava, els Amics de la Natura de Cadaqués i la IAEDEN-Salvem l’Empordà han denunciat que l’Ajuntament hagi aprovat un pla per construir 26 nous habitatges al sector Doctor Bartomeus quan s’està redactant el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Les entitats ja han presentat al·legacions en contra.

Els ecologistes han criticat que el projecte, que s’estén a 11.194 metres quadrats, afecta “sòls amb feixes, parets i murs de pedra seca; oliveres, pins i ametllers, i terrenys inclosos a l’entorn de protecció del Puig d’en Colom”. Han destacat que al sector hi ha desnivells de fins a 15 metres.

“Reclamem que s’ha de reduir substancialment l’ocupació, la volumetria, l’edificabilitat, el nombre d’habitatges i la densitat, a part d’ampliar les zones verdes i minimitzar l’impacte visual i paisatgístic de l’àmbit urbanístic”, han defensat les entitats. Els ecologistes han expressat que “no té sentit” que, mentre s’està redactant el nou POUM, de manera “simultània” el consistori aprovi plans parcials que “continuen executant el vell, obsolet i insostenible Pla General de Cadaqués”.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari