Quin polític recorda el passat del pèrit de la defensa de Borràs?

Rufián i Borràs en una imatge d'arxiu
Rufián i Borràs en una imatge d'arxiu

El passat 1 de febrer va fer 43 anys del segrest i assassinat de Yolanda González, una jove comunista de 19 anys, a mans de “feixistes de Fuerza Nueva”, tal com recordava en una piulada el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián. Un d’ells, continua el republicà, “Emilio Hellin, va ser instructor de la Policia Nacional del 2006 al 2011 i ha participat en la defensa de Cifuentes i Borràs”.

Així, Rufián recorda que Hellín compareixerà com a pèrit de la defensa de la presidenta suspesa del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs. Un judici, que comença avui, sobre el presumpte fraccionament de contractes de quan Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Rufián, que va coincidir amb Borràs al Congrés quan aquesta va ser portaveu de Junts, afegeix en la piulada, que acompanya amb una fotografia de la víctima: “L’excusa és que ‘és el millor’”. Queda clar que Rufián i Borràs no van travar una gran relació a Madrid. De fet, en general, ERC s’ha desmarcat de la defensa de Borràs, entenent que “és un cas de mala praxi i mala gestió de recursos públics” i no de persecució política.

En els comentaris a la piulada, l’economista Gerardo Ortega recorda a Rufián que l’advocat de l’expresident Carles Puigdemont és Gonzalo Boye -també ho és de Borràs-, “condemnat per col·laborar amb ETA en el segrest d’Emiliano Revilla… L’excusa és que ’és el millor’”.

(Visited 254 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari