Junts torna a atiar l’espantall del tripartit

L’acord de pressupostos entre el Govern d’ERC i els grups del PSC i dels comuns va donar fa uns dies la foto perfecta perquè Junts x Catalunya, que mantenia que volia encarrilar pactes amb l’executiu, anunciés un trencament de relacions amb els republicans. I és que, tot i que ERC i Junts s’entesten a explicar que tots volen la unitat de l’independentisme i refer relacions, la realitat és que des que van trencar el Govern de coalició no es poden ni veure i s’han declarat la guerra absoluta.

Així, des de la cúpula de Junts admeten en privat que a partir d’ara atiaran “la por al pacte permanent de les esquerres” amb el recurrent “torna el tripartit” com a base de la seva estratègia de desgast a Pere Aragonès. Caldrà veure si el fantasma del tripartit pesa tant com abans.

“Ara Batet té carta blanca”. Són paraules d’un alt dirigent de Junts en explicar que, després del pacte d’ERC i PSC pels pressupostos, ningú forçaria que el president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, rebaixés el to amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. I és que fins ara havien estat diverses les ocasions en què Junts es va veure obligat a frenar a Batet per a no perjudicar més les relacions amb ERC.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari