Els Mossos tindran accés als registres dels titulars de les societats mercantils

Interior diu que és un element clau en la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme

Joan Ignasi Elena i Vicente García-Hinojal

El Departament d’Interior ha acordat amb el Col·legi de Registradors l’accés dels Mossos d’Esquadra als registres dels titulars de les societats mercantils. Interior afirma que “el conveni signat avui és un element clau en la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme”. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha subratllat la importància del conveni assegurant que “s’ha comprovat l’eficàcia d’un model basat en la col·laboració de tots els actors amb responsabilitats en l’àmbit de la seguretat”.

Així, el conseller Elena i el degà del Col·legi de Registradors de Catalunya, Vicente GarcíaHinojal, han signat aquest matí un conveni perquè els Mossos d’Esquadra puguin accedir de manera telemàtica i gratuïta als registres dels titulars de les societats mercantils. D’aquesta manera, a partir d’ara els Mossos d’Esquadra tindran accés directe a la informació registral a través de la web dels Registradors, incloent-hi el Registre de Titularitats Reals, que emmagatzema les dades dels titulars de les societats mercantils.

GarcíaHinojal ha destacat que “comptar amb un accés àgil i directe a la informació sobre les titularitats reals és un aspecte clau en la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme, ja que els criminals s’amaguen a través de testaferros, fideïcomisos o altres societats interposades per a dur a terme les seves activitats delictives”.

Interior informa que per fer possible l’accés a la informació, s’ha desenvolupat un servei web que permet la comunicació de les aplicacions de gestió del cos de Mossos d’Esquadra amb els registres. A banda, els Mossos podran enviar les consultes necessàries a través d’un portal web. Més enllà, l’agilitat en la consulta permetrà que els Mossos puguin conèixer a qui correspon la titularitat d’una societat a partir del NIF d’aquesta o bé d’una persona física. També podran conèixer aquelles societats intervinents en la cadena de control d’un titular real.

El comunicat d’Interior recorda que el Registre de Titularitats Reals és el registre central i únic dels titulars de les societats mercantils i que els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat han de tenir accés gratuït i sense restricció a ell conforme a la Directiva (UE) 2018/843.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari